Teknoloji

Samsung çip satışlarındaki düşüşün yaralarını Galaxy S23 serisiyle sardı

Samsung Galaxy S23

Samsung 2023’ün ilk çeyreğine ait finans raporunu açıkladı. Şirket 2022’nin ilk çeyreğinde büyük bir kâr artışı yakalamıştı. 2023’ün ilk çeyreğinde ise tablo tersine dönmüşe benziyor. Güney Koreli teknoloji devi, ilk çeyrekte 63.75 trilyon won (922,83 milyar TL) konsolide gelir ve 6.4 milyar won (9,2 milyar TL) operasyon kârı elde etti. Şirketin bu düşüşün sinyalini daha önce verdiğini hatırlatmakta fayda var.

Mevcut tablonun en büyük sorumlusu olarak şirketin yarı iletken birimi öne çıkıyor. Şirketin yarı iletken ve ekran birimlerini kapsayan “DS” grubu, çeyreği 13.73 trilyon won (198,1 milyar TL) konsolide gelirle tamamladı. Ancak grubun bu dönemdeki operasyon zararı 4.58 trilyon won (3,4 milyar TL) olarak gerçekleşti.

Bellek ürünlerine olan talep son birkaç aydır düşüş eğiliminde. DS grubu 2022’nin son çeyreğinde de düşük bir operasyon kârı açıklamıştı. Ancak bu çeyrekle birlikte grubun bilançosu da negatif döndü. Samsung’dan yapılan açıklamaya göre; bu tablonun oluşmasında envanter ayarlamaları, ekonomik yavaşlama ve azalan müşteri harcamalarının etkili olduğu belirtiliyor. Şirket bu durumun yılın ikinci yarısında yavaş yavaş toparlanmasını bekliyor.

Genelde yaşanan kâr kaybına rağmen, Samsung’un mobil birimi için 2023’ün ilk çeyreği iyi geçti. Şirketin Mobil Deneyim ve Şebekeler grupları, 31.82 trilyon won (460,5 milyar TL) konsolide gelir ve 3.94 trilyon won (56,3 milyar TL) operasyon kârı ile tamamladı. Şirket akıllı telefon pazarında genel talebin düşük olduğuna, ancak üst sınıf cihaz kategorisinin bir önceki yıla kıyasla büyüdüğüne dikkat çekti. Galaxy S23 serisinin ve özellikle S23 Ultra’nın gördüğü ilgi, bu pozitif tablonun önemli faktörleri arasında yer alıyor.

Samsung yeni katlanabilir telefonları için hazırlıklarını sürdürüyor

Samsung’un Mobil Deneyim grubu bir taraftan Galaxy S23 satışlarını desteklemek için çalışırken, bir yandan da yeni nesil katlanabilir telefonları için pazarı hazırlamaya devam edecek. Güney Koreli şirketin yeni katlanabilir telefonlarını temmuz ayının son haftasında tanıtması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER