Eğlence

Samsung 2022 TV modelleri ile Nvidia GeForce Now ve Google Stadia desteği getiriyor

samsung gaming hub ces 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, bugün CES 2022 kapsamında, radyo dalgasıyla çalışan uzaktan kumandalar ve NFT’ler için destek de dahil olmak üzere, bir dizi yeniliklerle sunulan yeni akıllı TV ürünlerini tanıttı. Ayrıca bu yeni ürünler, bir süre sonra Xbox, PlayStation veya PC’niz yerine buluttan üst sınıf video oyunları oynamanıza izin veren ilk Samsung setleri oluyor.

Ekim ayındaki bir ön tanıtımdan sonra Samsung, şimdi belirli 2022 model TV’lerinin Nvidia’nın GeForce Now, Google Stadia ve Utomik bulut oyun hizmetine yeni bir “Samsung Gaming Hub” kullanıcı arayüzünün bir parçası olarak açıkça erişim sunacağını doğruluyor. Samsung, ek hizmetleri de genişletmeyi planlıyor.

Aslında Samsung Gaming Hub, yalnızca bulut oyunları için de değildir. Şirket, HDMI bağlantılı video oyun konsollarınızın da bunun bir parçası olacağını söylüyor. Kumanda girişleri için eksiksiz bir destek de sunulacak. Bu, çıkışta desteklenen hem PlayStation hem de Xbox kumandaları ile ayrı kumandalar bulundurmak veya ileri geri eşleştirmek yerine aynı kumandayla bulut oyunları ve konsol oyunları oynayabileceğiniz anlamına geliyor. Ayrıca TV’nizin ana ekranında oyun önerileri oluşturacak olan AI Gaming teknolojisi de bulunuyor.

Samsung Gaming Hub ile bulut oyun servislerine yeniden dönüyor

TV üreticilerinin bulut oyunlarını yeniden benimsediğini görmek ilginç. LG ve Samsung, 2012’de Gaikai ve OnLive’dan oyun yayınlama hakları için rekabet ederken ve bazı Samsung TV’ler 2015 ile 2017 arasında Sony’nin PlayStation Now servisine erişim sunuyordu. Yıllar sonra LG ve Samsung’un Nvidia ve Google servisleriyle oyuna geri döndüğünü görüyoruz.

Şirket, GeForce Now’ın mı yoksa Google Stadia’nın mı 4K akış sunacağını söyleyemediği için Samsung’un TV’lerinin bulut oyunları için en iyi görüntü ve ses kalitesini sunup sunmayacağı henüz belli değil. Ayrıca daha eski bir Samsung Smart TV’niz varsa, bu özelliklerden herhangi birine erişip erişemeyeceğiniz de söylenmedi. Ancak Samsung, desteği 2022 model TV’leriyle birlikte başlayacağını ve Gaming Hub’ı daha fazla Samsung müşterisine açmak istediğini söyledi.

Bu arada The Verge sitesinin belirttiğine göre, yakın zamanda Samsung Smart TV’lerine giren Steam Link uygulaması Gaming Hub’ın bir parçası olmayacak.

İLGİLİ HABERLER