Teknoloji

Samsung 2022’de üretmeyi planladığı akıllı telefon sayısını düşürdü

a101 18 mayıs 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un 2022’de üretmeyi planladığı telefon sayısını 310 milyondan 280 milyona düşürdüğü söyleniyor. Bu iddia, Güney Kore menşeili Maeil Business News yayın organında çıkan bir haberden alıntı yapan SamMobile tarafından öne sürüldü.

Bu iddia, hâlâ oldukça fazla sayıda telefonun üretilmeye devam edileceğini gösteriyor. Ancak şirketin asıl hedefine, kendisinin ve iş ortaklarının geçen yıl ürettiği bildirilen telefon sayısına bakıldığında, görece keskin bir düşüş var. Görünüşe göre bu, küresel ekonominin daha iyiye gitmeden önce daha da kötüleşeceğine hazırlanan üreticilerin genel bir eğilimi olabilir.

Söylentilere göre, düşürülen üretim hedefleri, giriş seviyesindeki modellerden amiral gemilerine kadar ürün yelpazesindeki tüm telefonları etkileyecek. Bir açıdan bakıldığında, daha ucuz telefonlarının üretimini azaltmak mantıksız geliyor, ne de olsa ekonomik bir küçülme sırasında daha fazla insan bu telefonlara yönelebilir. Ancak giriş seviyesi telefonları kullananlar alternatif olarak bir telefon satın almamayı tercih edebilirler. Ya da üst sınıf telefon kullananlar telefonlarını bir veya iki yıl daha elde tutup kullanma kararını verebilir.

Samsung, devam eden pandeminin, Rusya-Ukrayna savaşının (Şirketin diğer pek çok kuruluşla birlikte Rusya’ya sevkiyatlarını durdurmasına neden oldu.) ve sürekli artan enflasyonun etkilerini hisseden tek şirket değil. Apple tarafında da bu yıl satışların durgun seyrettiği, büyük olasılıkla bazı büyük yükseltmeler üzerinde çalışmasına rağmen, 2021’de ürettiğiyle aynı sayıda telefon üretmeyi planladığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER