Teknoloji

Samsung 2020 yılını pandemiye rağmen kârını artırarak bitirdi

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Electronics geride kalan dördüncü çeyrek yıl kazanç raporunu açıkladı. Şirket COVID-19 pandemisinin zorluklarına rağmen bir önceki yıla göre daha fazla para kazandı. Faaliyet karı, yıllık 236.81 trilyon won (1.6 trilyon TL) gelirle 35.99 trilyon won (236.7 milyar TL) seviyesine yükseldi. Böylece sırasıyla yüzde 29.6 ve yüzde 2.78 artış gösterdi.

Samsung, dördüncü çeyrek sonuçlarının, pandemi ortamında “küresel olarak istikrarlı bir ürün ve hizmet tedariki sağlamaya yönelik şirket çapındaki çabalarından” yardım aldığını söyledi. Üç aylık kâr, büyük ölçüde görüntü ve bellek işletmelerinin etkisiyle bir önceki yıla göre yüzde 26,4 arttı. Ne var ki, bellek işletmesinin kârı, art arda gelen çeyrek yıl arasında düşüş gösterdi.

Samsung OLED ekranlar sayesinde kârını artırıyor

Samsung’un ekran işi, şimdiye kadarki en yüksek üç aylık kazancını elde etti. Şirket bunu temel olarak büyük akıllı telefon üreticilerinden gelen yüksek talebe bağlıyor. Samsung bunu belirtmiyor, ancak söz konusu dönemde çıkan Apple’ın yeni iPhone 12 modellerinin hepsinde OLED paneller bulunuyor ve Samsung da bunların en önemli tedarikçilerinden. Ayrıca Samsung, TV’ler ve monitörler gibi daha büyük ekranlardan kaynaklanan kayıplarını da azalttı. Temassız hizmetler için daha fazla talep olduğunu söylüyor, bunu katkıda bulunan bir faktör olarak nitelendiriyor.

Samsung, Galaxy S21 serisinin piyasaya sürülmesiyle bu çeyrekte mobil kârın artmasını bekliyor ve katlanabilir cihaz serisini genişletmeyi planladığını söylüyor. Bu arada ekran bölümü, OLED dağılımının dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve arabalardaki daha geniş uygulamalarla akıllı telefon pazarının da ötesinde artmaya devam etmesini bekliyor. Buna ek olarak şirket, katlanabilir ve kaydırılabilir ekranlarla da büyümeye devam edecek.

İLGİLİ HABERLER