Teknoloji

Samsung 2020 model TV’lerinde Google Asistan desteğini yeni ülkelere açıyor

samsung tv google asistan

Google Asistan Birleşik Krallık, Almanya, Fransa ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinde satılan 2020 model Samsung TV’lerde kullanıma sunuldu. Samsung, ülke sayısını yıl sonuna kadar 12’ye çıkaracağını da duyurdu.

Google’ın sanal asistanı geçen ay ABD’deki Samsung TV’lere gelmişti. Şirket, kasım sonunda İspanya, Brezilya, Hindistan ve Güney Kore gibi ülkelerde de bu imkanı sunacağını kaydetti. Sesli asistan şu anda bu TV’lerde kullanılabilen Amazon’un Alexa ve Samsung’un kendi asistanı Bixby’nin yanına yerleşecek.

Samsung’un belirttiğine göre, Google’ın sesli asistanı kanal değiştirme veya ses seviyesini ayarlama gibi TV’yi kumanda işlerinde kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra ev içinde bulunan ve Google Asistan uyumlu termostat veya aydınlatma gibi akıllı ev cihazlarının kontrolüne de imkan sağlıyor. Ayrıca Asistan’dan hava durumu gibi bilgileri göstermesini veya müzik çalmasını isteyebilirsiniz. Ve Google’ın Arama, Fotoğraflar, Haritalar ve Takvim gibi diğer servisleriyle de entegre biçimde çalışıyor.

Samsung’un 2019 model TV’ler daha önce Google Asistan entegrasyonunu kazanmıştı. Ne var ki, kullanıcıların Google Home akıllı hoparlör gibi, sesli asistan ile donatılmış ayrı bir cihaz üzerinden komutlarını girmeleri gerekiyordu. Ne var ki, yeni modellerde kullanıcılar sesli komutları TV’lerine kumandada bulunan mikrofon düğmesine basılı tutarak girebiliyor.

Hem Alexa hem de Google Asistan desteğinin eklenmesiyle birlikte, Samsung’un TV’lerinde bulunan kendi akıllı asistanı Bixby biraz daha kenara itilecektir. İnsanların Google veya Amazon’un daha popüler ve kullanışlı asistanları varken Bixby’yi fazla kullanmalarını beklememek gerekiyor.

Ne yazık ki, desteklenen ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Ancak Google Asistan’ın Türkçe dil desteği sunması ve Samsung TV’lerin de ülkemizde ilgi görmesini dikkate alırsak, Samsung’un bu desteği fazla zaman geçmeden Türkiye’ye de getirmesini bekleyebiliriz.

Samsung TV’lerde Google Asistan desteğini açmak için Ayarlar menüsüne girmeli, daha sonra Genel, Ses ve Sesli Asistan yollarını takip etmeli. Buradan Google Asistan bir sesli asistan olarak seçilebiliyor. Samsung, bu desteği tüm 2020 model 4K ve 8K QLED TV’ler, Crystal UHD TV’ler, The Frame, The Serif, The Sero ve The Terrace modelleri için sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER