Eğlence

Samsung, 2020 akıllı TV modelleri için bulut oyun uygulamalarını getiriyor

samsung gaming hub

Samsung, 2020 model akıllı televizyonlarına bu yıl içinde bulut oyun uygulamalarını getirmeyi planladığını duyurdu. Şirket, Gamescom etkinliğinde yaptığı açıklamada, bu yılın sonunda hangi 2020 akıllı TV modellerinin bulut oyun uygulamalarıyla güncelleneceği ya da kesin çıkış tarihinin ne olacağı konusunda net bir bilgi vermedi.

Samsung’un oyun ürünleri bölümünün başında bulunan Mike Lucero, “Bugün, 2020 model yılı televizyonlarımıza yıl sonuna kadar bulut oyun uygulamalarını genişleteceğimizi duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu sayede on milyonlarca oyuncuya sevdikleri oyunlara ve servislere erişim sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Samsung, bulut oyun uygulamalarını daha önce 2022 akıllı TV’lerine ve monitörlere özel bir oyun merkezi ile getirmişti. Şirket, 2021 akıllı TV’lerine de geçtiğimiz Kasım ayında ayrı oyun yayın uygulamaları sunmuştu.

Samsung Smart TV’de hangi bulut oyun servisleri olacak?

Samsung’un orijinal oyun merkezi, Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now ve Amazon Luna gibi bulut oyun uygulamalarını içeriyor. 2020 akıllı TV’lerin tam anlamıyla bir oyun merkezi almayacağı belirtiliyor, ancak Samsung, bulut oyun uygulamalarının yolda olduğunu söylüyor. Bu uygulamalardan hangilerinin geleceği henüz belli değil, ancak popüler olanlar arasında Xbox Cloud Gaming ve Nvidia GeForce Now’un ilk etapta bu eski akıllı TV’lere geleceği düşünülüyor.

Bu gelişme, oyun severler için Samsung’un daha eski akıllı TV modellerinin de çekici bir seçenek olmasını sağlayabilir. Bulut oyun trendi büyüdükçe, TV üreticilerinin de bu alana odaklanmaları bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER