Teknoloji

Samsung 2019 model TV’lerinde Google Asistan’a yer verebilir

samsung nu8500 4k hdr tv inceleme

CES 2019, yeni yılın ilk günlerinde ABD’nin Las Vegas şehrinde kapılarını açacak. 2019’da satışa sunulacak pek çok elektronik cihaz hakkındaki detaylar, CES 2019’da ortaya çıkacak. CES 2019’da boy gösterecek şirketlerden biri olan Samsung, 2019 model televizyonlarını fuarda tanıtacak. 2018 model QLED TV’lerinde kendi dijital asistanı Bixby‘yi öne çıkaran Güney Koreli şirketin 2019 portföyünde ilginç bir adım atarak Bixby’nin yanında Google Asistan‘a da yer vereceği iddia ediliyor.

Samsung’un TV pazarındaki rakipleri bir süredir ürünlerinde Google Asistan ve Amazon Alexa gibi dijital asistanlara yer veriyor. Google Asistan açılımı sayesinde akıllı ev ekosistemini tamamen Samsung markası üzerine kurmayanlara da daha kolay ulaşılabilmesi muhtemel görünüyor.

Variety’de yer alan habere göre, Güney Koreli şirket akıllı televizyonlarında başka yenilikler de planlıyor. Apple HomePod ve Google Home Max’te bulunana benzer bir uzaysal akıllı ses teknolojisinin patentini alan Samsung’un yeni televizyonlarında bu teknolojiye yer verebileceği belirtiliyor. Söz konusu teknoloji sayesinde televizyon içinde bulunduğu odayı daha iyi tanıyabilecek ve ses seviyesini buna göre ayarlayabilecek.

Samsung yeni televizyonlarında Google Asistan’a yer vereceği iddiası konusunda sessizliğini korusa da, bu konudaki soruların cevabını almak için fazla beklemek gerekmeyecek. 8 Ocak’ta kapılarını açacak CES 2019 ile birlikte Samsung’un yeni televizyonlarıyla ilgili detaylar gün yüzüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER