Teknoloji

Samsung 2019 model TV’lerinde fare ve klavye desteği sunacak

samsung remote access

Samsung, 2019’da piyasaya süreceği yeni TV’lerinde kullanıcılarına PC, tablet ve akıllı telefon gibi cihazları TV üzerinden kontrol imkanı sunacağını açıkladı. Şirket, “Remote Access” olarak adlandırdığı özellikle kullanıcıların TV’lere klavye ve fare gibi aksesuarlar bağlayabileceğini belirtti. Bu sayede PC’deki oyunları TV ekranı üzerinde oynamak veya web tabanlı ofis servislerini daha büyük ekrana yansıtmak mümkün olacak.

Remote Access özelliğinin nasıl işleyeceğine dair detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak Samsung‘dan verilen ilk bilgiler, kullanıcıların cihazlar arası iletişimi sağlamak için çeşitli uygulamalar yüklemeleri gerektiğini gösteriyor. Güney Koreli şirket, VMware‘in sanal masaüstü altyapısı sayesinde Remote Access’in dünyanın her yerinde çalışacağını dile getirdi. Söz konusu teknoloji, kullanıcılara merkezileştirilmiş bir sunucuda belirli bir masaüstüne erişme imkanı sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar masaüstlerini her yerden görebilecek. Oturum kapatıldığında da masaüstü sıfırlanacak.

Samsung tarafından geliştirilen çözümün HDMI kablosu olmadan TV üzerinde video oyun oynamak isteyenler için kullanışlı bir araç olduğu rahatlıkla söylenebilir. Aynı kolaylığın sunum yapan profesyoneller için de geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor. Buna ek olarak, Remote Access Samsung’un uzun vadede cihazları arasındaki çizgileri kaldırma stratejisine de uygun bir çözüm niteliği taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER