Teknoloji

Samsung 2018’in ilk üç ayını kâr rekoruyla tamamladı

samsung ces 2023

samsung2018’in ilk üç aylık dönemine ait finans raporunu açıklayan şirketler arasına Samsung da katıldı. Güney Koreli elektronik devi, üst üste dördüncü çeyrekte operasyon kârı rekorunu yenilemeyi başardı ve yılın ilk çeyreğini 14.4 milyar dolar operasyon kârı ile tamamladı. Söz konusu tablonun oluşmasında en önemli rolü hem telefonlarda hem de diğer pek çok cihazda kullanılan bellek yongaları üstlenirken, OLED satışlarının kırmızı alarm vermesi finans raporunun en dikkat çekici yönleri arasında yer alıyor.

Samsung en büyük rakiplerinden Apple’ın iPhone X’da kullandığı OLED panellerinin bir numaralı tedarikçisi konumunda. iPhone X’a olan talebin ve sevkiyatlarının beklentilerin altında kalması, Apple’ın birlikte çalıştığı tüm tedarikçiler gibi Güney Koreli elektronik devini de etkiledi.

Yine de, şirket yılın ikinci yarısında Apple’ın OLED ekranlı yeni bir telefon veya telefonlar çıkarması konusunda umutlu görünüyor. Finans raporunda akıllı telefon endüstrisinden gelecek OLED panel talebinin önümüzdeki dönemde toparlanmasının beklendiği belirtiliyor. Apple da önümüzdeki hafta geride kalan çeyreğe ait sonuçlarını açıklayacak. Ancak Cupertino merkezli şirketin iPhone X’un satış rakamlarını ayrıca paylaşması beklenmiyor.

Galaxy S9 satışları Güney Koreli şirketin beklentilerini karşılamış gibi görünürken, geçtiğimiz yıl satışa çıkan Galaxy S8’e olan ilginin hâlâ yüksek olması rapordaki şaşırtıcı bilgilerden biri olarak göze çarpıyor.

Samsung’un TV satışları da yılın ilk çeyreğinde az da olsa geriledi. Ancak yılın ikinci yarısında çıkacak 8K ve MicroLED Wall modelleriyle birlikte bu durumun değişmesi umut ediliyor.

İLGİLİ HABERLER