Manşetler

Samsung 2017’nin ilk çeyreğinde rekor kâr açıklamayı bekliyor

samsung ces 2023

samsungSamsung, 2017’nin ilk çeyreğine ait finans raporuna dair beklentilerini kamuoyuyla paylaştı. Güney Koreli elektronik devi çeyreği 9.9 trilyon won (32.4 milyar TL) operasyon kârı ve 50 trilyon won (164.2 milyar TL) toplam gelirle kapatmış olduğunu öngördüğünü açıkladı.

İşaret edilen kâr miktarı, şirketin 2013’ün üçüncü çeyreğinde kırdığı kâr rekorunu yenileyebileceği anlamına geliyor. Buna ek olarak, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla da yüzde 50’lik bir artışı temsil ediyor. Güney Koreli elektronik devi, 2016’nun ilk çeyreğinde 6.68 trilyon won kâr açıklamıştı.

Yıllık kârda önemli bir artış olsa da, şirketin satışları yatay bir seyir izlemiş gibi görünüyor. Çünkü şirket geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde de 49.78 dolar gelir açıklamıştı.

Ancak bunu çok da kötü yorumlamamak gerekiyor. Galaxy S7 ve S7 edge, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde satışa sunulmuştu. Yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve S8+ ise 21 Nisan itibarıyla raflardaki yerini alacak. Buna ek olarak, şirketin hâli hazırda satışta olan bir Galaxy Note modelinin olmadığını da hatırlatmakta fayda var.

Samsung yolsuzluk skandalından etkilenmemiş gibi görünüyor

Açıklanan öngörüler, Güney Koreli şirketin veliahtı ve tepe yöneticilerinden biri olan Lee Jae-yong’un tutuklanmasına yol açan yolsuzluk skandalından pek de fazla etkilenmediğini gösteriyor. Yine de, şirketin performansına daha detaylı bir bakış için kesin rakamların paylaşılmasını beklemek gerekiyor. Samsung’un 2017’nin birinci çeyreğine ait kesin finansal sonuçları birkaç hafta içinde açıklaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER