Teknoloji

Samsung işletme kârında art arda ikinci kez yıldan yıla büyüme bekliyor

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung 2015

Samsung 2015’in en son çeyreğine yönelik finansal tahminlerini yayınladı. Buna göre kârlılıkta yıldan yıla küçük, ancak kayda değer bir artış bekleniyor.

Güney Koreli şirket 53 trilyon won (132 milyar TL) satış üzerinden 6.1 trilyon won  (15.2 milyar TL) işletme kârı bekliyor. 2014’ün son çeyreğinde ise 52.7 trilyon won satış üzerinden 5.29 trilyon won kâr elde edilmişti.

Eğer Samsung’un ortaya koyduğu bu tahminler ay sonunda açıklanması beklenen çeyrek bilançosuyla uyuşursa, şirket art arda ikinci çeyrekte yıldan yıla büyüme göstermiş olacak.

Samsung’un işletme kârı geçtiğimiz yılın ekim ayında yayınlanan üçüncü çeyrek bilançosuna kadar neredeyse iki yıl boyunca düşüş gösteriyordu. Artan gelirin temel kaynağı yarı iletkenler ve panel segmentleri olmuştu, orta segment akıllı telefonların satışlarından gelen pay daha az olsa da katkıda bulunuyordu.

Her ne olursa olsun, Samsung’un geri dönüşü hakkında konuşmak için henüz erken. Wall Street Journal’ın haberine göre, Samsung’un yöneticileri ihtiyatlı konuşmayı sürdürüyor. Şirketin eş CEO’larından Kwon Oh-hyun’un yeni yıl konuşmasında çalışanlara gelişmekte olan pazarlarda belirsizliğin artacağını, küresel ekonominin de cansız bir büyüme göstereceğini söylediği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER