Manşetler

Samsung 2014’ün ilk çeyreğinde dört yeni Galaxy tablet çıkarabilir

Samsung gelecek yıl öylece oturup Apple’ın tablet pazarında liderliğini sağlamlaştırmasını izlemeyecek. SamMobile tarafından verilen habere göre Güney Koreli şirket sadece 2014’ün ilk çeyreğinde dört yeni tablet çıkarmaya hazırlanıyor.

samsung-galaxy-tablet-dedikodu-171213

Bu tabletlerden sadece bir tanesinin adı haberde geçiyor. Galaxy Tab 3 Lite olarak anılan bu tablet Samsung’un en ucuz tableti olacak ve 100 avro altında bir fiyattan satılacak. Samsung, bu tabletle Google’ın Nexus 7’si ve bunun gibi uygun fiyatlı tabletlere rakip olacak.

Samsung’un yılın ilk çeyreğinde pazarın üst tarafına hitap eden bir ürün de çıkaracağı söyleniyor. 12.2 inç ekranlı Galaxy Note’un bu doğrultuda piyasaya çıkabileceği tahminler arasında yer alıyor.

Android 4.3 Jelly Bean tabletinin dört çekirdekli 2.3 GHz Snapdragon 800 işlemci, 8 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, 32 GB dahili hafıza gibi teknik özelliklere sahip olacağı iddia edilen tabletin 12.2 inç ekranı da 2560 x 1600 piksel çözünürlük sayesinde keskin görüntüler sunacak.

Bu büyük ekranlı tablet daha zengin bir medya deneyimi arayanlar için yeni bir ürün kategorisinin oluşması anlamına geliyor. Ayrıca 13.3 inç, Android ve Windows ile çalışan tabletin de yolda olduğu dedikodular arasında yer alıyor.

IDC’nin 2013 üçüncü çeyrek rakamlarına göre Samsung yüzde 20.4’lük payla, yüzde 29.6 pay sahibi Apple’ın arkasından geliyor. Samsung gibi Apple’ın da 2014’te daha büyük ekranlı bir iPad çıkaracağı söyleniyor.

İlgili >>SamMobile

İLGİLİ HABERLER