Manşetler

Samsung 2013 yılında birden fazla Tizen akıllı telefonu çıkaracağını doğruladı

Samsung, bu yıl içinde birden fazla Tizen akıllı telefonu çıkaracağını doğruladı. Linux tabanlı bir açık kaynak mobil işletim sistemi olan Tizen’in geliştirici ortakları arasında Intel ve Samsung bulunuyor. Google’ın Motorola’yı satın almasının Samsung’un Android’den uzaklaşmasına neden olup olmayacağı konusunda çeşitli tartışmalar yapılıyordu ve Bloomberg Businessweek’e göre 2013’te çıkacak Tizen bunun gerçeğe dönüşmesinin ilk adımı olacak.

Samsung, yayın organına e-posta iletisi olarak gönderdiği açıklamada bu yıl içinde yeni ve rekabetçi Tizen cihazları çıkarmayı planladığını kaydetti. Ayrıca pazar koşullarına bağlı olarak Tizen cihaz serisini genişletebileceğini de belirtti. Japonya’da yayınlanan Yomiuri Shimbun geçtiğimiz günlerde Samsung’un şubat ayındaki MWC’de Japon mobil operatör NTT DoCoMo ile birlikte bir Tizen telefonu tanıtacağını öne sürmüştü. Güney Koreli şirketten gelen resmi açıklama bu haberi de doğrulamış oldu.

Samsung’un Tizen telefonlarının ne kadara satılacağı veya hangi teknik özellikleri barındıracağı konusunda henüz ortada net bir tablo yok. Ancak Samsung’un mevcut donanımları yeni işletim sistemiyle tekrar piyasaya sürme gibi bir alışkanlığı var. Bu nedenle Android cihazlarından bir veya birkaçını Tizen ile yüklü şekilde çıkmış görürseniz şaşırmayın.

İlgili >> Bloomberg Businessweek

İLGİLİ HABERLER