Manşetler

Samsung art arda kazanç rekorları kırmaya devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung 2013’ün üçüncü mali çeyreğine ait rakamları açıkladı. Tablo, şirketin kendi beklentilerini de aştığını gösteriyor.

samsung-galaxy-note-3-inceleme-00054

Geride kalan üç aylık dönemde 59.08 trilyon won (110.10 milyar TL) gelir elde eden şirket bundan 10.16 trilyon won (18.93 milyar TL) kâr elde ettiğini kaydetti. Böylelikle Samsung şimdiye kadarki en iyi çeyreğini geride bırakmış oldu.

Operasyon kârı en büyük gelişim gösterilen kâlem oldu. 2013’ün ikinci mâli çeyreğine göre yüzde 7’lik, 2012’nin aynı dönemine göre de yüzde 26’lık büyüme kaydedildi.

Samsung’un bu etkileyici rakamları Samsung Galaxy S4’ün piyasada bulunduğu ilk altı aylık dönemde 40 milyon kadar satılması haberinin üstüne geldi. Samsung telefon satışlarında yüzde 10’luk artış kaydetti, bu da şirketin mobil pazarda yavaşlamadığını gösteriyor.

Çin, Güney Amerika, Doğu Avrupa ve diğer gelişmekte olan pazarlarda satılan düşük fiyatlı cihazların elde edilen gelirde önemli payı bulunduğunu kaydeden Samsung, yarı iletken işlerinin, yani işlemci ve diğer bileşen üretimlerinin de üç aylık dönemde büyük ilerleme gösterdiğini, gelirlerin bir önceki çeyreğe göre yüzde 12 arttığını dile getirdi.

Samsung’un üçüncü çeyrek rakamlarıyla birlikte şirket art arda yedi çeyrek boyunca yüksek kazanç rekorları kırmaya devam ediyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER