Manşetler

Samsung 2013 ikinci çeyrek rakamlarını açıkladı, akıllı telefon pazarı için yavaşlama işareti verildi

samsung oled

Samsung 2013 ikinci çeyrek finans raporunu açıkladı. Şirket geride kalan çeyrekte 9.53 trilyon won (16.05 milyar TL) operasyon kârı elde ederken gelirler de 57.46 trilyon won (99.14 milyar TL) olarak kaydedildi. Açıklanan rakamlar Samsung’un şimdiye kadar bir çeyrek için açıkladığı en yüksek rakamlar olsa da, Wall Street çevrelerinin beklentilerinin biraz altında kaldı.

samsung-logo-150313

Güney Koreli şirket bu ayın başında öngörülerini yayınladığında yatırımcılar ve analistler açıklanan tablodan daha fazlasını bekliyordu. Sonuç olarak şirketin hisse senetlerinde hafif bir düşüş gözlendi. Detaylara bakıldığında Samsung’un Galaxy S4’ü piyasaya sürmesinin rakamlara olumlu yönde katkıda bulunduğu görülüyor. Akıllı telefon satışları ve gelirler mart çeyreğine göre artış gösterdi ve mobil sektörün çeyrek gelirleri bir önceki çeyreğe göre yüzde 9 oranında yükseldi. Ancak kâr açısından bakıldığında hafif bir kâr düşüşü olduğu belirtildi. Ne var ki, analistler akıllı telefon pazarında, özellikle de üst sınıfta, büyümenin yavaşlayacağına inanıyor ve bu nedenle Samsung’un rekor kârları da sonuç olarak beklentilerin altında kalabilir. Yine de, Samsung akıllı telefon satışlarının üçüncü çeyrekte yükseleceği ve küresel pazar öngörülerinin üstüne çıkacağı noktasında garanti verdi.

Samsung’un elde ettiği kâr içerisindeki dikkat çekici noktalardan bir tanesi de görüntü panellerinde elde edilen kârın çeyrekten çeyreğe yüzde 46 oranında yükselmesi oldu. Büyük ekran TV’lere gelen talebin de bu tabloya katkısı oldu. Tabletlere bakıldığında, Samsung yeni tabletlerin çıkışıyla birlikte yüzde 10-20 arasında büyüme tahmininde bulundu. Şirketin önümüzdeki aylarda çıkması beklenen yeni Nexus 10 tableti üreteceği söyleniyordu. Belki de şirketin işaret ettiği yeni tabletler arasında bu tablet de bulunuyordur.

İlgili >> The Verge, Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER