Teknoloji

Samsung 2013 model LED ve plazma TV’leri dört çekirdekli işlemci ve gelişmiş ses ve hareket kontrolleriyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, 2013 yılında mağazaların raflarını ve sonrasında da müşterilerin mekanlarını süsleyecek yepyeni plazma ve LCD TV’leri tanıttı. Üst sınıf modellerin çeşitli ortak özellikleri bulunuyor; geçen yılın çift çekirdekli işlemcilerine göre 3.6 kat daha yüksek performans sunan  1.35 GHz dört çekirdekli A15 işlemci de bunların arasında. Sağlanan bu fazla güç HEVC videoların çözülmesi için kullanılıyor. Ayrıca sesli komutlarla TV’lerin kontrol edilmesinde de birtakım geliştirme çalışmaları yapılmış. İki elle yapılan hareketler, yakınlaştırmak için kıstırma ve bunun gibi yeni desteklerle hareket algılama sistemi de önemli gelişimler kaydediyor.

2013’ün ilk yarısında çıkacak Samsung televizyonları şirketin AllShare DLNA istemcisini de barındıracak. Bunun yanı sıra S-Recommendation adı verilen tavsiye sistemi de kullanıcılara izleyebilecekleri programlar konusunda tavsiyelerde bulunacak. F8500 plazma modeli daha parlak beyazlar ve daha derin siyahlarla, aynı zamanda geçmiş modellere göre görüntü kalitesi açısında kaydedilmiş ilerlemelerle dikkat çekiyor. Bu seri altında 51, 60 ve 64 inç’lik modeller yer alacak.

F7500 3D LED TV 46, 55 ve 60 inç’lik ekran büyüklükleriyle gelecek. Gözde ürün serisi olarak nitelendirmenin yanlış olmayacağı F8000 serisiyse yukarıda dile getirdiğimiz çoğu özelliğe ek olarak dahili kamera ve mikrofon barındıracak. Bu serinin altında boyutları 75 inç’e kadar değişen beş farklı model bulunacak.

Samsung’un 2012 model üst sınıf HDTV modelleri gibi yeni ürünler de Smart Evolution (Akıllı Evrim) yuvası barındıracak. Böylelikle gelecek yıl çıkacak akıllı evrim setlerini bu yuvaya takıp gelecek yıl sunulacak yepyeni işlevleri de 2013 model TV’lerde de, TV’yi değiştirmeye gerek kalmadan kullanmak mümkün olacak.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER