Teknoloji

Samsung 2012’nin son çeyreğinde 94 milyar TL gelirden 14.7 milyar TL kâr bekliyor

Samsung daha önceki çeyrek yıllık dönemler için yaptığını tekrarladı, 2012 dördüncü çeyreğine dair finansal tahminlerini açıkladı. Şirket geride kalan çeyrek için de fazlasıyla iyimser bir tablo çiziyor. Güney Koreli şirket 56 trilyon won (94 milyar TL) toplam gelirden 8.8 trilyon won (14.7 milyar TL) kâr elde etmeyi bekliyor. Şirketin rakamlarına göre bu tablet üçüncü çeyreğe 8 trilyon won kâr artışı anlamına geliyor. 2011’in dördüncü çeyreğine göreyse 5.2 trilyon won kâr artışının gerçekleşmesi bekleniyor.

Samsung-Galaxy-S-III-Inceleme-00009

Apple ile her alanda rekabet eden şirket söz konusu çeyrek yıl finans tabloları olunca da durumu değiştirmiyor. Geçen çeyrekte Apple 36 milyar dolarlık gelirden 8.2 milyar dolar kâr açıklamıştı. Aslında Apple Samsung’dan daha az gelir elde etmişti, ne de olsa Güney Koreli şirkete göre daha az ürün çeşidi var. Buna karşın, Cupertino şirketinin kâr marjının yüksek olması daha az gelirden hatırı sayılır bir kâr elde etmesini sağlıyor.

Yılın geneline bakıldığında Samsung toplam 201 trilyon won (337 milyar TL) gelirden 29 trilyon won (48.6 milyar TL) kâr elde etmeyi bekliyor.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER