Teknoloji

Samsung 2012’de yonga, OLED ekran ve diğer teknolojiler için 40 milyar dolar seviyesinde yatırım planlıyor

Samsung, Apple’ın A5 ve A6 işlemcilerini üretmek için 1 milyar dolarlık yatırım arıyor. Bununla birlikte Güney Koreli elektronik devinin 2012 yatırım planlarında başka ayrıntılar da yatıyor. Şirketin bu yıl için yeni teknolojileri geliştirme ve mevcut üretimi daha da düzenli hâle getirmek için 41.4 milyar dolarlık yatırım yapması bekleniyor.

Samsung Grubu ayırmayı düşündüğü bu paranın büyük çoğunluğunu telefon, tablet ve dijital kameralara özel sistem yongalarının geliştirilmesi için harcayacak. Bununla birlikte geçtiğimiz hafta CES’te tanıtılan 55 inç’lik Super OLED Smart TV‘de de yer alan OLED ekranların geliştirilmesi için de para harcanacak. Yatrım fabrika yapımından Ar-Ge’ye kadar geniş bir yelpazeyi kapsamakla birlikte, birleşme ve satın almalarla yeni eleman alımı da bu paranın harcanacağı yerler arasında bulunuyor. Samsung’un 2012’de 260 bin civarında yeni eleman alımı yapması ve küresel çalışan sayısını 376 bine çıkarması bekleniyor.

Samsung’un yapacağı yatırımın yüzde 80’i Samsung Electronics aracılığıyla, özellikle Samsung Yarı İletken ve Mobil Ekran bölümleri için yapılacak. Analistler Güney Koreli şirketin 2011 yılında işlemciler için 1 trilyon Won (1.6 milyar TL) civarında para harcadığını, OLED harcamalarında rakamın 2 trilyon Won (3.2 milyar TL) civarında gerçekleştiği, bunlarla birlikte LED, LCD ve pil teknolojileri için de dikkate değer para harcandığı tahmin ediliyor.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER