Manşetler

Samsung 2012’nin üçüncü çeyreğinde rekor operasyon kârı elde etti

Samsung 2012 üçüncü çeyreğe ait finans raporunu açıkladı. Akıllı telefon ve görüntü panellerinin satışı sayesinde gelirler 52.18 trilyon won (yaklaşık 85.6 milyar TL) seviyesinde gerçekleşti, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26’lık artış gösterilmiş oldu. Operasyonel kazanç 8.12 trilyon won (yaklaşık 13.3 milyar TL) olarak kaydedildi ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 gibi çok yüksek bir artış kaydedildi, aynı zamanda şirket içinde de bir rekor kırılmış oldu.

Samsung-Galaxy-S-III-Inceleme-00009

Samsung’un mobil iletişim kanadının gelirlere katkısı 26.25 trilyon won düzeyinde gerçekleşti. Bu, şirketin toplam gelirlerinin yarısından fazlasına denk geliyor. Hiç şüphesiz oldukça iyi giden akıllı telefon satışlarının bu tabloya çok olumlu katkı yaptığını görüyoruz. Öte yandan Samsung görsel panel işlerinin de 8.46 trilyon won’luk bir gelir üzerinden 1.09 trilyon won operasyon kârı çıkardığını vurguladı. Satışlarda meydana gelen yüzde 19’luk artış sayesinde şirket geçen yılın sonuçlarına göre artıya geçmiş oldu. Samsung’un görsel panel işl kolu son zamanlarda Apple’a panel satışının bırakılacağına dair dedikodular nedeniyle haberlerde fazlasıyla konu edilmekteydi. Ancak ortada olan bu tablo Samsung’un da yalanladığı gibi Apple’a panel satmama gibi bir kararı mantıksız kılıyor.

Samsung’un belirttiğine göre LTE cihazlarının satışı geride kalan çeyrekte artmaya başladı, ancak akıllı telefon pazarında artan rekabet potansiyel kârları sınırlıyor. Her ne kadar ekonomik belirsizlikler hüküm sürse de, Samsung artacak taleple birlikte daha fazla büyümenin hesaplarını yapıyor. Şirketin yatırımcı ilişkileri şefi Robert Yi’nin belirttiğine göre bu kazanç momentumunu dördüncü çeyreğe de taımak için geliştirdikleri stratejileri uygulayacaklar.

İlgili >> Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER