Teknoloji

Samsung 2011’de Tegra 2 tabanlı tabletle mi geliyor?

official_1Samsung, Acer, ASUS ve Toshiba gibi rakiplerin arasına katılarak 2011 yılının başlarında NVIDIA Tegra 2 yongasını barındıran bir tablet çıkaracağını duyurdu. DigiTimes’ın üreticiler arasındaki kaynaklarına dayandırarak verdiği bu bilgi Samsung’un tabletiyle ilgili teknik özellikleri içermiyor, ancak öğreniyoruz ki, NVIDIA kendisine yeni bir iş alanı açmak için Tegra 2’nin fiyatını mümkün olabildiğince düşük tutacak. Kendi yonga üstü sistem (SoC) üretim imkânlarına sahip olan ve önceki modellerinde bundan yararlanan Samsung’un Tegra 2 hamlesi oldukça şaşırtıcı.

Örneğin, Galaxy Tab’de Samsung’un 1 GHz’lik Hummingbird yongası bulunmaktaydı. Tek çekirdekli 45 nm ARM Cortex-A8 işlemciyle eşleştirilmiş PowerVR SGX 540 grafik işlemci söz konusu yongayı oluşturmaktaydı. Şirket aynı yongayı Android işletim sistemli Galaxy S ailesinde ve Google için ürettiği Nexus S’te de kullanıyor.

Tegra 2 ise her bir çekirdeği 1 GHz’lik hıza sahip, çift çekirdekli ARM Cortex-A9 MPCore işlemci kullanıyor, bu nedenle Hummingbird’den daha iyi performans sunuyor. Samsung NVIDIA’nın SoC çözümünü kendi A9 tabanlı yongasını çıkarıncaya kadar kullanma yoluna da gidiyor olabilir. Şirketin Galaxy Tab tablet serisiyle ilgili iddialı planları olduğunu da biliyoruz. 10 inç’lik bir modelin 2011’in ilk yarısında, 7 inç’lik orijinal Tab ile 4 inç’lik akıllı telefon serisi arasında yer alacak daha küçük versiyonlarında gelecek yıl içinde tanıtılması bekleniyor.

İlgili – Digitimes

İLGİLİ HABERLER