Teknoloji

Samsung 2011’de 300 milyonuncu cep telefonunun sevkiyatını yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung 2011 yılında toplamda 300 milyonluk cep telefonu sevkiyatını geride bıraktığını açıkladı. Güney Koreli şirketin açıkladığı bu rakam kendisini küresel çapta Nokia’nın arkasına yerleştiriyor. Bu güçlü performansta Samsung Galaxy S II gibi yüksek profilli cihazların yanı sıra fazlasıyla ilgili gördüğününe inandığımız giriş seviyesi, makul fiyatlı telefonların payı da fazlasıyla büyük olmalı.

24 yıl önce, 1988 yılında cep telefonu üretimine başlayan Samsung geçen süre içerisinde istikrarlı bir şekilde büyüyerek Nokia’nın ardından ikinci sıraya oturmayı başardı. Şirket her gün 820 binden fazla cihaz satışı gerçekleştiriyor. Samsung’un fabrikalarıysa saniye başına dokuz cihaz üretimi gerçekleştiriyor. Samsung, ürettiği mobil cihazların üst üste konulduğunda Everest Dağı’ndan 300 kat daha yüksek bir yapıya ulaşılacağına dikkat çekiyor.

Güney Koreli şirket 1996 yılında 1 milyon cihaz satışını geride bırakırken, 10 yıl sonra 100 milyon cihaz satış rakamını da geride bırakmış. Bundan sonra ivme yükseliyor. 2009’da 200 milyonu deviren şirket sadece iki yıl sonra 300 milyonu geçmeyi başardı. Bu hıza bakılırsa, Samsung’un gelecek yıl 400 milyonuncu cihazını da sattığını görebiliriz.

İlgili – Samsung

İLGİLİ HABERLER