Teknoloji

Samsung 2011 ilk çeyreğe ait finans raporunu açıkladı

Samsung 2011’in ilk çeyreğine ait finans raporunu açıkladı. Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırdığında şirketin gelirlerinin yüzde 30 oranında düşerek 2.6 milyar dolara gerilediği görünüyor. Güney Koreli elektronik devi bu duruma neden olarak düşen yonga fiyatlarını ve yavaşlayan ekran satışlarını gösterdi. Buna rağmen aralarında Galaxy S serisinin de bulunduğu akıllı telefon satışları geçen yıla göre yüzde 18 oranında artış gösterdi.

Samsung’un tabletlere ve diğer cihazlara bileşen sağlayan yarı iletken bölümü de iyi bir iş çıkararak gelirlerini yüzde 70 arttırmayı başardı. Akıllı telefonlar ve tablet bileşenlerinde elde edilen bu başarıya rağmen Samsung dikkatli bir öngörüde bulunuyor. İkinci çeyrekte zorlayıcı iş koşullarının hüküm süreceğine dair öngörüde bulunan şirket bunda tüketici elektroniği ve mobil alandaki sıkı rekabetin ve küresel ekonomiye yönelik endişelerin etkisinin olduğuna dikkat çekiyor.

Öte yandan, Samsung bir yandan da Apple ile hukuk savaşını sürdürüyor. Apple’ın en büyük bileşen sağlayıcısı olmasına rağmen, şirket Apple’ın, Galaxy serisi akıllı telefonlarının ve tabletinin görünüş bakımında iPhone ve iPad’i andırdığı gerekçesiyle açılmış patent davasıyla karşı karşıya kaldı. Samsung da buna açtığı çeşitli davalarla cevap vermiş durumda.

İlgili – MobileDia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER