Teknoloji

Samsung 200 MP kamera için Galaxy S23’ü bekleyebilir

samsung 200 mp isocell hp1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung 200 MP çözünürlüklü kamera sensörünü geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Şirket bu sensöre henüz son kullanıcıyla buluşan bir cihazda yer vermiş değil. Şirketin S22 Ultra’ya bu sensörü yerleştirmesi beklense de, sızıntılar telefonda 108 megapiksel ana kameranın bulunacağını göstermişti.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, 200 MP çözünürlüklü ISOCELL HP1 sensörü ilk olarak 2023’te çıkacak Galaxy S23 serisinde kullanılacak. Şirketin bu sensörü geliştirmeye devam edeceği ve sensördeki piksel sayısını değiştirebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

200 MP kamera sensörü biraz “aşırı” bir bileşen gibi görülebilir. Ancak Qualcomm Snapdragon 888 ve Snapdragon 8 Gen 1 gibi işlemcilerin bu çözünürlüğü desteklediğini belirtmek gerekiyor. Samsung’un Ultra telefonlarında her şeyi maksimum seviyede sunmaya önem verdiğini de hatırlatmakta fayda var.

200 MP kamera sensörlü ilk telefon Samsung tarafından çıkarılmayabilir. Güney Koreli şirketin 108 MP kamera sensörünün bulunduğu ilk telefonu Xiaomi duyurmuştu. 200 MP ISOCELL HP1 için de bu durumun tekrarlanması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER