Teknoloji

Samsung 2 TB kapasiteli katı hâl disklerini tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-2-tb-ssd-060715

Samsung, depolama alanı konusunda sıkıntı yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacak yeni katı hâl disklerini görücüye çıkardı. Güney Koreli şirketin yeni ürünleri, kullanıcılara 2 TB gibi etkileyici bir depolama alanı sunuyor. 850 SSD PRO ve 850 EVO adını taşıyan katı hâl diskleri, Samsung’un Vertical NAND flaş yongalarını barındırıyor ve piyasadaki SSD sürücüler arasında en yüksek depolama alanını sağlayan modeller olarak dikkat çekiyor.

850 SSD PRO ve 850 EVO’nun kesin satış fiyatları henüz bilinmiyor. Samsung her iki katı hâl diskinde de, daha önceki modellerinde kullandığı alüminyum kasayı tercih etmiş. 32 katmanlı 128 GB 3D V-NAND flaş işlemci sayesinde büyük depolama alanının küçük kasaya sığdırılması mümkün hâle geliyor. Samsung’un yeni katı hâl diskleri, depolama alanına ek olarak hız ve güç verimliliği bakımından daha yüksek performans vadediyor.

Samsung’un yeni SSD’ler hem profesyonelleri hem de bireysel kullanıcıları hedef kitlesine oturtuyor. Güney Koreli şirket özellikle 4K video gibi yüksek çözünürlüklü dosyaların oynatılması ve düzenlenmesi sırasında artan hızın hissedilebildiğinin altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER