Teknoloji

Samsung yeni amiral gemilerinde 180 derece kavisli ekranı tercih edebilir

samsungSamsung için amiral gemisi telefonlarda kavisli ekranı tercih etmek artık sıradan bir durum olarak nitelenebilir. Güney Koreli şirket kavisli ekran teknolojisini tamamen benimsese de, yeni bir patent başvurusu bu kavislerin formatının yakında değişebileceğini gösteriyor.

Şirket tarafından Dünya Uluslararası Mülkiyet Ofisi’ne yapılan bir başvuru, ekran teknolojisindeki muhtemel değişimi gözler önüne seriyor. LetsGoDigital sitesinin gün yüzüne çıkarttığı patent dosyasında 180 derece kavisli bir ekran işaret ediliyor. Söz konusu ekran, telefonun arkasına doğru da uzanıyor.

Güney Koreli şirket, bu yeni teknolojiyle yeni bir kullanıcı deneyimi ve gelişmiş bir tutuş sağlamayı planlıyor. Ancak telefonunun yanının tamamının ve kenarının ekranla kaplanmasının tutuşu nasıl iyileştireceği konusunda şimdilik somut bir bilgi verilmiş değil.

Yeni ekran teknolojisinin Galaxy S ve Note serisinde kullanılması muhtemel görünüyor. Ancak bunun kısa vadede gerçekleşmesine ihtimal verilmiyor.

Galaxy S9’un, tahmin edilenden daha erken bir tarihte, önümüzdeki ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2018’te tanıtılacağı iddia ediliyor. S9’un tasarım bakımında  S8’den farklı olmayacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Samsung yeni patentini kullanmamayı da seçebilir

Samsung Galaxy Note 9, şu an için, yeni teknolojinin gün yüzüne çıkması için daha uygun bir cihaz gibi görünüyor. Ancak şirketin bu patentten asla yararlanmayabileceğinin de ihtimaller dahilinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER