Teknoloji

Samsung 16 GB LPDDR5 mobil bellek yongasını duyurdu

samsung 16 gb lpddr5 dram

Yakında yeni nesil amiral gemisi telefonlarda, PC’lerden daha hızlı mobil bellek yongalarıyla karşılaşmak mümkün olabilir. Samsung, ikinci nesil 10nm mimarisiyle ürettiği ilk 16 GB LPDDR5 mobil DRAM yongasını duyurdu.

Şirket, söz konusu yongayı ilk olarak kısa süre önce tanıttığı Galaxy S20 Ultra‘da kullanmıştı. Samsung’un yeni dinamik mobil bellek yongası, önümüzdeki dönemde daha fazla amiral gemisi telefonda yerini alacak.

Güney Koreli şirketin yeni mobil bellek yongası, daha yüksek kapasitenin yanında daha fazla hız da getirecek. Samsung’dan verilen bilgiye göre; yeni nesil bellek yongası, bir önceki nesile kıyasla yüzde 30’luk bir hız artışı sağlayacak. Şirket, yeni yonganın yüzde 20 oranında daha az enerji kullanacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Samsung’un mobil bellek üretimi konusunda oldukça hızlı ilerleme kaydettiği söylenebilir. Şirket, benzer hızlar vadeden 12 GB LPDDR5 mobil bellek yongasını sadece birkaç ay önce duyurmuştu. Yine de, 16 GB mobil yongalar için önemli bir kilometre taşı olarak değerlendirilebilir. 16 GB RAM sadece amiral gemisi telefonlarda kullanılacak olsa da, akıllı telefonların hızını 8 ve 16 GB RAM’e sahip bilgisayarların üstüne çıkaracak.

Samsung: 16 GB LPDDR5 bellek yongası 5G’nin gelişimine yardımcı olacak

Samsung’dan yapılan açıklamaya göre, DRAM hem 5G’nin gelişimine hem de yapay zekâlı telefonların yoğun miktarda veriyi tüketmesine yardımcı olacak. Böylelikle telefonlar daha pürüzsüz şekilde çalışabilecek. Güney Koreli şirket, yeni mobil bellek yongasının ultra yüksek çözünürlüklü grafiklerin yönetimini kolaylaştıracağının da altını çizdi.

Samsung, önümüzdeki dönemde üçüncü nesil 10 nm. süreç teknolojisiyle 16 GB LPDDR5 bellek yongaları üretmeyi ve 6400 Mbps seviyelerinde hıza ulaşmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER