Teknoloji

Samsung 15.6 inçlik ilk 4K OLED ekranını duyurdu

samsung 4k

HP ve Dell, OLED ekranlı ilk dizüstü bilgisayar modellerini CES 2019’da gözler önüne çıkarmıştı. Bu portföye önümüzdeki dönemde yeni seçeneklerin de eklenmesi bekleniyor. Yeni OLED ekranlı dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak panelleri hangi şirketin üreteceği konusunda şimdiye kadar ortada somut bir işaret yoktu. Ancak Samsung‘dan gelen bir açıklamayla bu bilinmezlik durumu bir nebze de olsa değişiyor. Samsung 4K çözünürlüklü ilk 15.6 inç OLED panelini ürettiğini duyurdu.

Samsung Display’in pazarlama direktörü Yoon Jae-nam; yeni panelin HDR, üst seviye renk reprodüksiyonu ve yüksek dış mekan görünürlüğü gibi özelliklere sahip olduğunu belirtti. Yoon, her pikselin kendi ışığının olduğunu ve bu ışıklar kapatıldığında gerçek siyahların elde edildiğini dile getirdi. Açıklamada panelin VESA’nın DisplayHDR True Black standardını karşıladığının da altı çizildi.

OLED paneller LCD panellere kıyasla daha gelişmiş renk doğruluğu sunuyor ve HDR yönetimini rahatlıkla yapabiliyor. Parlaklık seviyesi 600 nite kadar yükseliyor. Ekran, 34 milyon renkle DCI-P3 renk gamının tamamını kapsıyor. Samsung yeni OLED panelinin LCD’ye kıyasla daha ince ve hafif olduğunu ve daha az güç tükettiğini belirtmeyi de ihmal etmiyor.

Samsung 4K çözünürlüklü 15.6 inç OLED ekran panelinin geniş ölçekli üretimine önümüzdeki ayın ortasında başlayacağını açıkladı. Güney Koreli teknoloji devi, bu panellerin hangi üreticiler tarafından kullanılacağı konusunda şimdilik bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER