Teknoloji

Samsung geleceğin akıllı telefon ve tabletlerinde yer alacak 128 GB’lık flaş belleğin seri üretimine başladı

Bulut depolama teknolojileri ve servisleri giderek daha fazla yayılıyor. Akıllı telefon üreticileri piyasaya sürdükleri cihazların yerel depolama alanını destekleyecek bulut depolama alanlarını Dropbox, Box.net gibi servislerin de desteğiyle müşterilere sunuyor. Ancak bulut depolama servislerinin her kullanıcının tercih edeceği türden olmadığını kabul etmek gerek. Yerel depolamaya her zaman ihtiyaç olacak. Özellikle dosyalarını akıllı telefon ve tabletlerinde, internet bağlantısı olmasa bile her an erişilebilir kılmak isteyenler için.

Samsung, yeni duyurduğu NAND depolama hafızası sayesinde yeteri kadar fazla alan arayan kullanıcıların ihtiyacını karşılayacak. 128 GB kapasiteli gömülü NAND depolama birimlerinin seri üretimine başlanmış durumda. Bu NAND yongalar 140 MB/s okuma ve 50 MB/s yazma hızlarına sahip. Samsung’un belirttiğine göre 128 GB’lık bu yeni gömülü depolama belleği sayesinde mobil cihazlar ve tablet bilgisayarlar her biri 8 GB’lık büyüklükten hesaplanan 15 adet Full HD filmi mobil cihaza sığdırabilecek.

Güney Koreli şirket 128 GB’lık yeni bellek yongalarının ne zaman kullanılmaya başlanacağını açıklamadı, ancak geleceğin Samsung Galaxy S  akıllı telefonlarında veya iPhone’larında bu yüksek kapasiteli bellekleri görmek kuvvetle muhtemel.

İlgili >> Samsung

İLGİLİ HABERLER