Teknoloji

Samsung 105 inç kavisli ve 85 inç bükülebilir 4K UHDTV’lerini bu yıl satışa sunacak

Samsung 105 inç kavisli 4K UHDTV ve 85 inç bükülebilir 4K UHDTV’lerin 2014’ün ikinci yarısında tüketicilerle buluşacağını açıkladı.

samsung-kavisli-uhdtv-090114

CES 2014’te prototip olarak sergilenen bu ürünlerin evlere girmeye yakın olması biraz sürpriz sayılabilir. Görünüşe göre, Samsung bu TV’lerin seri üretimine başlanması noktasında çok yavaş davranmayacak ve her ikisini de yıl bitmeden piyasaya sürecek. Zaten yoğun rekabet ortamında ön plana çıkmak için biraz da aceleci davranmak gerekiyor.

Samsung’un 105 inç kavisli 4K UHDTV’sinde 11 milyon piksel (5120 x 2160) çözünürlüklü, 21:9 görüntü oranlı süper geniş ekran bulunuyor. Böylelikle Samsung’un TV serisindeki en büyük ürün elde edilmiş oluyor. 85 inç bükülebilir 4K UHDTV’de ise düz panel tek bir tuşa dokunulmasıyla birlikte kavisli bir TV’ye dönüşebiliyor.

Kavisli ekranların arkasındaki temel mantık, ekranın tam karşısında oturan bir kişinin gözünün ekranın kenarlarındaki noktalarla bile aynı uzaklığa sahip olması. Gözün yatay düzlem boyunca her noktaya aynı uzaklıkta olmasının daha yüksek kontrast ve iyi görüntü kalitesi sunacağı öne sürülüyor.

Samsung’un bu televizyonlarının ne kadar fiyatla satılacağı bilinmiyor. Ancak ekran boyutları ve kullanılan teknolojiler düşünüldüğünde rahatlıkla satın alınabilen ürünler olmayacağı kesin.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER