Teknoloji

The Wall yeni versiyonuyla geliyor; 1000 inç MicroLED ekran

samsung the wall

Samsung, devasa modüler MicroLED ekranı The Wall’ın yeni bir versiyonunu yurt dışında satışa sunuyor. 1.000 inç’in üzerinde bir boyuta sahip olan yeni “IWA Serisi” ekran, evlerden ziyade işletmelere ve ticari uygulamalara yönelik görünüyor. Samsung’un tanıtım görselleri, bunun perakende ortamında büyük bir ekran olarak kullanıldığını gösteriyor. Ekran pazartesi gününden itibaren belirli ülke pazarlarında mevcut, ancak Samsung’un konuyla ilgili basın bülteninde herhangi bir fiyat bilgisi verilmiyor.

Bu yılki ekran için yapılan iyileştirmeler arasında, Samsung’un daha yüksek kontrast ve daha iyi renk bütünlüğü sağladığını söylediği, geçen yıla göre yüzde 40’a kadar daha küçük olan LED’ler yer alıyor. The Wall’ın renklerinin saflığı da 2020 modeline göre iyileştirildi ve Samsung, resim kalitesini ve kontrastı daha da iyileştiren ve gürültüyü ortadan kaldıran yeni bir AI işlemciye sahip olduğunun altını çiziyor. Yerleştirme bağlantıları geliştirilmiş, kablosuz bir tasarıma sahip ve ekranın derinliği yarıya indirilmiş.

samsung the wall

Ekran, 120Hz yenileme hızında ve 8K çözünürlüğe sahip. Modüler panellerden oluştuğu için ultra geniş 15360 x 2160 piksel, 16K çözünürlük de dahil olmak üzere bir dizi farklı konfigürasyonda düzenlenebilir. Samsung, yeni 2021 modelinin içbükey, dışbükey olacak şekilde düzenlenebileceğini veya asılmak, tavana monte edilmek veya “L” şeklinde monte edilmek gibi başka konumlarda tasarlanabileceğini söylüyor.

Yeni IWA The Wall Serisi Samsung’un, görüntüsünü oluşturmak için çoğu geleneksel TV’de olduğu gibi bir LCD katmanı yerine bir dizi kendiliğinden yayılan LED’e dayanan MicroLED teknolojisini kullanan en son ekranı olma özelliğini taşıyor. Bu, panellerin bir OLED TV’de göreceğiniz etkiye benzer şekilde pikselleri tamamen kapatarak daha iyi siyah seviyeleri oluşturabileceği, ancak OLED’in LCD panellere göre yanma riski ve daha düşük tepe parlaklığı gibi geleneksel sınırlamaları olmaksızın daha iyi siyah seviyeleri oluşturabileceği anlamına geliyor. Samsung, The Wall’ın en son sürümünün 1600 nitlik bir tepe parlaklık değerine sahip olduğunu, LG’nin en iyi OLED’lerinin ise hâlâ 1000 nitin altında bir tepe değerine sahip olduğunu söylüyor.

The Wall, ticari müşterilere devasa MicroLED ekranlar satma girişimi olsa da Samsung, geri kalan müşteriler için bu teknolojiyi geleneksel boyutlu TV’lere dahil etmeye başladı. Bu yılki CES’te 110 inçlik bir MicroLED TV modeli duyurdu ve daha sonra bu aralığı 76 ila 99 inç modelleri içerecek şekilde genişletti. Bunlar elbette hâlâ devasa boyutlu TV’ler, ancak en azından Samsung’un devasa 1000 inçlik canavarının aksine evinizde bir duvara sığmaları mümkün olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER