Teknoloji

Samsung 10 yılda 2 milyarın aşkın Galaxy telefonu sattı

samsung galaxy
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung CEO’su DJ Koh, dün gerçekleştirilen; Galaxy S10 cihazları ve Galaxy Fold‘un tanıtıldığı etkinlikte, 2010 yılında satılmaya başlandığından bu yana 2 milyarı aşkın Galaxy telefonunun satıldığını açıkladı. Şirket ilk kez bu seri için resmi bir satış rakamını dillendirmiş oldu.

Samsung bu rakam içinde hangi telefonun hangi oranla yer aldığını söylemedi. Tabii ki, Galaxy S ve Galaxy Note serileri içindedir. Ancak Samsung, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok pazarda Galaxy A, Galaxy C, Galaxy J ve bunun gibi farklı çeşit ve serilerde akıllı telefonlar satıyor. 2 milyarı aşan rakam içinde bu telefonlar da bulunuyor. Her ne olursa olsun, ulaşılan rakam şirket için bir dönüm noktası niteliğini taşıyor.

Karşılaştıracak olursak, Apple geçtiğimiz eylül ayında 2 milyara yakın iOS cihazı sattığını açıklamıştı. Aradan geçen beş aylık zaman zarfında bu sayı kesinlikle geçilmiştir. Apple’ın açıkladığı rakamın içinde iPad tabletleri de yer alıyor. Bu nedenle Samsung’un rakamlarıyla karşılaştırmak çok mantıklı olmayabilir. Yine de, iki şirketin ulaştığı rakamlar, dünya çapında ne kadar akıllı telefonun dağıtıma çıktığına dair etkileyici bir tablo oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER