ManşetlerTeknoloji

Sam Altman OpenAI’a geri dönmeyecek

sam altman openai

Sam Altman OpenAI CEO’luğundan geçtiğimiz cuma günü alınmış, ancak kısa süre içinde Altman’ın göreve geri dönebileceğine dair haberler gündeme gelmişti. The Information’ın haberine göre, Altman’ın kurucularından olduğu şirkette yeniden CEO koltuğuna oturmasına dair görüşmeler sonuçsuz kaldı.

OpenAI’da CEO’luk görevine geçici olarak Twitch’in kurucularından Emmett Shear atandı. Shear’ın atamasının şirket çalışanlarına bir diğer kurucu olan ve aynı zamanda yönetim kurulu direktörlüğünü yürüten Ilya Sutskever tarafından duyurulduğu öğrenildi.

Altman’ın görevine “Yönetim kuruluyla olan iletişimdeki bir kesinti” nedeniyle son verildiği, Axios tarafından paylaşılan bir şirket içi personel notuyla ortaya çıkmıştı. Bunun ardından şirketin bir diğer kurucusu Greg Brockman da yönetim kurulu başkanlığından alınmış ve pek çok önemli isim de OpenAI’dan istifa etmişti. Altman’ın Nvidia’ya rakip olacak bir yapay zekâ çipi geliştirmek için çalıştığı ve aynı zamanda Apple’ın eski tasarımcısı Jony Ive ile birlikte yapay zekâ merkezli bir donanım hazırladığı biliniyor. OpenAI’dan ayrılan isimlerin bu yeni girişimlerden birinde Altman’a katılmaları muhtemel görünüyor.

Sam Altman OpenAI yönetim kurulunun tamamının istifasını istemiş

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre, Sam Altman OpenAI CEO’luğuna geri dönmek için mevcut yönetim kurulunun tamamının istifasını ve şirketin kendisinden resmen özür dilemesini istedi. Bu taleplerin yönetim kurulu tarafından kabul edilmediği anlaşılırken; Altman ve onunla birlikte hareket eden isimlerin ayrılığının GPT-5 ve diğer bağlı projelerin gelişim sürecini nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER