Teknoloji

Sahtekarlar cihazları ele geçirmek için Apple’ın iPhone’umu Bul servisini kötüye kullandı

Avustralya’daki bazı iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları sabaha cihazlarının saldırıya uğradığına dair mesajlarla uyandı. Apple’ın resmi destek forumlarında yapılan bazı paylaşımlar sahtekarların iPhone’umu Bul özelliğini kullanarak cihazlara mesaj gönderdiğini ve onları kilitlediğini ortaya koyuyor.

iphoneumu-bul-saldiri-270514

Bir iMac’te “Cihaz Oleg Pliss tarafından ele geçirilmiştir.” şeklinde mesaj yer alırken bazıları da iPhone’larının kilidinin kaldırılması için bir PayPal hesabına 50 dolar ödeme yapılmasını içeren çeşitli taleplerle karşılaştı. Bu sıradışı saldırıyla daha önce karşılaşmış olanlar cihazlarının kilidini kaldırmayı başarırken diğerleri de telefonlarına yeniden erişimi sağlamak için Apple ve mobil operatörlerin kapısını çaldı.

Saldırganların Apple kimliklerine nasıl ulaşarak cihazların kontrolünü ellerine aldıkları bilinmiyor. Ayrıca rapor edilen olayların neden sadece Avustralya ile sınırlı olduğu da bilinmezler arasında yer alıyor. Ancak korsanların e-posta adresi ve şifre listesine erişmiş olması ve buradan yola çıkarak birçok kişinin Apple kimlikleri için aynı hesap detaylarını kullanacakları gerçeğini kullanması sonucu bu durum ortaya çıkmış olabilir.

Veri tabanına sızmalar son zamanlarda sıklaşmaya başladı. eBay, Adobe, Yahoo gibi büyük şirketler son aylarda benzer saldırılarla karşılaştı. Bu son olay Apple kimliği erişimi için iki aşamalı doğrulamanın kullanılmasını yeniden hatırlatıyor. Ayrıca birden fazla hesapta aynı şifreyi kullanmamak da benzer saldırıların önüne geçmek için önemli olacaktır.

İlgili >> The Age, Apple Destek Forumları

[Görsel – The Age]
İLGİLİ HABERLER