Bilim

Sağlık Bakanlığından koronavirüs tedavisi ile ilgili önemli genelge

sağlık bakanlığı koronavirüs

Sağlık Bakanlığı akşam saatlerinde koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni önlemleri içeren bir genelge yayınladı.

Genelge doğrultusunda sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi ve sağlık personeli üzerindeki yükün hafifletilmesi amacıyla tüm sağlık hizmet sunucularına yönelik tedbirler alınıyor. Türkiye çapındaki tüm hastanelere gönderilen genelge ile birlikte hangi hastanelerin salgın, yani pandemi hastanesi olarak belirlendiği de detaylandırıldı.

NTV’nin haberine göre, genelgede sağlık kurumlarına müracaat eden hastaların, COVID-19 tanısı kesinleşinceye kadar Sağlık Bakanlığı hastaneleri, Devlet ve Vakıf Üniversitesi hastaneleri ile tüm özel sağlık kuruluşlarınca kabul ve tedavi süreçlerinin yapılması zorunlu olduğu kaydedildi. Bünyesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Göğüs hastalıkları, İç Hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu ve 3. seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneler Pandemi Hastanesi olarak kabul ediliyor. Pandemi süresince Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, İç Hastalıkları veya Göğüs Hastalıkları Uzmanı başka bir hastaneden görevlendirme yolu ile karşılanabilecek.

Genelgede pandemi hastanesinin tanımının yapılırken, hastane yönetiminin alması gereken önlemler ve atması gereken adımlar da açıklandı.

Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısında son’ durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 23.14’te paylaştığı bir tweet ile en son koronavirüs vaka sayısını paylaştı. Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısı 670’e ulaştı. Ne yazık ki, yaşlı ve direnci zayıf olan 5 hasta hayatını kaybetti.

İLGİLİ HABERLER