Manşetler

Sağlam kasalı Apple Watch için daha büyük ekran ve metal gövde beklentileri

apple watch series 7 cellular kutu açılımı

Apple, Bloomberg’den Mark Gurman tarafından verilen bir habere göre, Apple Watch’un “ekstrem sporcular” için daha büyük bir ekrana ve daha sağlam bir tasarıma sahip bir versiyonu üzerinde çalışıyor.

Söz konusu haberde, spor modelin mevcut 45 mm saatlere göre yüzde 7 daha fazla alana sahip olan, yaklaşık 2 inçlik bir ekrana sahip olacağı ve daha büyük bir pille çalıştırılacağı belirtiliyor. 45 mm veya kabaca 1,77 inç ölçümün saatin ekran boyutuna değil kasa boyutuna göre olduğunu hatırlatalım.

Gurman, daha önce de sağlam kasalı bir Apple Watch hakkında haber hazırlamıştı, ancak şimdi tahminleri biraz farklı görünüyor Daha önce, Apple’ın kendi bünyesinde “Explorer Edition” olarak adlandırdığını söylediği Watch’unu, kauçuk dış yüzeyle daha sağlam hale getirebileceğini söylemişti. Şimdi ise planın alüminyum yerine güçlü metal malzeme ve kırılmaya karşı daha dayanıklı bir ekran içeren bir saate göre yapıldığını söylüyor.

Aslında Apple, daha güçlü metal ve ekrana sahip bir saati zaten sunuyor. Türkiye’de satışa sunulan Cellular modellerle birlikte gördüğümüz paslanmaz çelik gövdeli saatler ve buna ek olarak titanyum modeller, daha ucuz alüminyum modellerde bulunan “Ion-X cam” ile karşılaştırıldığında bir “Safir kristal ekrana” sahip. Ancak bu saatler dışarıda zorlu sporları yapanlardan daha çok görünüşüne önem verenlere hitap ediyor gibi görünüyor.

Ekstrem spor versiyonu ise, Apple’ın daha meraklı saatleri kadar lüks görünmese de Gurman, mevcut paslanmaz çelik modelin başlangıç fiyatı olan 699 dolardan (Türkiye fiyatı 16799 TL) fazlaya mal olacağını söyleyerek onlar seviyesinde fiyatlandırılacağını tahmin ediyor. Aslında bu durum, sağlam kasalı akıllı saatler için olağandışı bir durum sayılmaz. Örneğin Garmin Epix 2, yurt dışında yaklaşık 900 dolardan satılıyor, Fenix 7S modelleri ise 700 dolardan başlıyor. Bununla birlikte, Polar veya Coros gibi markaların sağlam gövdeli ve spor odaklı saatleri tek bir şarjla günler veya haftalarca çalışabiliyor. Bu, mevcut Apple Watch modelleri için geçerli değil. Ayrıca Garmin’in bazı saatleri, Apple’ın mevcut giyilebilir ürünlerinden daha donanımlı GPS özelliklerine de sahip.

Öte yandan Bloomberg, Apple’ın 2020’de piyasaya sürülen daha düşük fiyatlı Apple Watch SE‘nin yeni bir modeli üzerinde çalıştığını da bildiriyor. Şu anda Apple’ın en ucuz saati olan ve 4199 TL’lik fiyata sahip Series 3, birkaç yaşını doldurdu, özellikleri ve donanımıyla günümüzün gerisinde kalmaya başladı. Şirket, watchOS’un bir sonraki sürümünü desteklemeyecek olmasına rağmen bu saati satmayı sürdürüyor. Yeni bir SE’nin tanıtılması, Apple’a akıllı saat serisinin giriş seviyesindeki fiyatlandırmasını yeniden düzenleme fırsatı verebilir.

İlgili haber; dayanıklı saat, SE ve gelecek Series 8 modellerinin hepsinin bu yılki saatlerde bulunan çipe benzer performansa sahip yeni bir işlemci kullanacağını söylüyor. Ayrıca, vücut sıcaklığınızı ölçmek için sensörlere sahip olmaları bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER