Teknoloji

Safari macOS Big Sur ile gelişmiş sekme yönetimi özelliklerine kavuşacak

safari 14 macos big sur
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın internet tarayıcısı Safari, yeni macOS Big Sur güncellemesiyle birlikte uzun süredir beklenen yeniliklere kavuşacak. Güncellemeyle kullanıcılara daha gelişmiş sekme yönetimi özellikleri sunulacak. Örneğin, çok saydıda sekme açıkken imleç bir sekmenin üzerine getirildiğinde o sekmenin ön izlemesi görülebilecek. Böylelikle kullanıcıların o sekmeyi tıklatıp açmasına gerek kalmayacak.

Eğer bu kullancıların dağınıklığı toparlaması için yeterli olmazsa, herhangi bir sekmenin üstünde sağ tıklatma yapıldığında “sağdaki tüm sekmeleri kapat” seçeneği kullanıcıların karşısına çıkacak. Hâlihazırda sekme üzerinde sadece sitenin adını gösteren Safari, artık diğer yararlı bilgileri ve internet sitesinin de ikonunu gösterecek.

Safari’nin yeni macOS güncellemesiyle kazandığı yeni özellikler bunlarla sınırlı kalmıyor. Diğer tarayıcılar için hazırlanmış eklentilere yönelik olarak sunulan desteğin kapsamı genişletilirken, kullanıcılara özel bir eklenti mağazası üzerinden yeni eklentileri keşfetme imkanı sağlanıyor.

Yeni Safari’de eklentilerin çalıştırılacağı siteler de belirlenebilecek. O site açıldığında eklentinin ikonu da adres çubuğunun hemen yanında görünecek.

Safari macOS Big Sur ile birlikte kullanıcılarına daha kişisel bir ana ekran oluşturma imkanı sunacak. Arka planın kişiselleştirilebildiği bu ekrana okuma listesi de eklenebilecek. Yerleşik çeviri özelliği de Safari’nin yeni dönemdeki önemli yenilikleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER