Teknoloji

Safari kullanıcıları Spotify web sitesinden yeniden müzik dinleyebiliyor

spotify abone sayısı

Spotify bundan birkaç yıl önce Safari internet tarayıcısı için verdiği desteği aniden kesmişti. Bu durum macOS kullanıcılarını daha farklı bir internet tarayıcısı kullanmak veya Spotify Mac uygulamasından yararlanmak zorunda bırakmıştı. Bu durum geçtiğimiz günlerde değişiklik göstermeye başladı. Kullanıcıların dikkat ettiğine göre, Safari kullanıcıları bir kez daha Spotify web sitesi üzerinden müzik, podcast veya diğer içerikleri dinlemeye başladılar.

Spotify Safari desteğini Eylül 2017’de sonlandırmıştı. Bu kayıp aslında çok önemli değildi, çünkü kullanıcılar resmi Mac uygulamasını kullanabiliyor ya da başka bir internet tarayıcısı üzerinden Spotify içeriklerini dinleyebiliyordu. Yine de, gereksiz yere uygulama yüklemek istemeyen ve Apple’ın yazılım ekosistemi içinde kalmayı tercih edenler için bu değişiklik biraz sinir bozucu olmuştu.

Neden Safari desteğini kaldırdığı konusunda Spotify hiçbir zaman açıklama yapmadı. Ancak bazıları bunun Widevine kopya koruma eklentisinden kaynaklandığından şüphe duymuştu. Bu eklenti Safari ile birtakım teknik sorunlara neden oluyordu. Şimdiyse, yine herhangi bir açıklama yapılmadan web oynatıcı desteği geri getirildi.

Değişiklik ilk olarak Reddit kullanıcıları tarafından fark edildi ve daha sonra Spotify web sitesi tarafından doğrulandı. Tarayıcı desteğinin tam olarak ne zaman geldiği ise tam olarak bilinmiyor.

Bu, Spotify tarafından son günlerde yapılan çeşitli değişikliklerden bir tanesi oldu. Hafta başlarında şirket, Spotify Kids uygulamasına yeni ebeveyn kontrolleri getirdiğini açıklamıştı. Böylelikle anneler ve babalar çocuklarının neler dinlediğini görme ve uygun görmediklerini engelleme imkanına kavuşmuştu. Ne var ki, bu uygulama Premium aboneliğini gerektiriyor.

İLGİLİ HABERLER