Teknoloji

Safari iOS 11 ile Google AMP bağlantılarını standart bağlantıya dönüştürecek

safari ios 11
Google AMP

Apple’ın internet tarayıcısı Safari iOS 11 ile birlikte incelikle düşünülmüş gibi görünen yeni bir özelliğe kavuşacak. Mobil internet tarayıcısı, bir web sayfası paylaşılırken ya da adresi kopyalanırken veya yapıştırılırken, Google AMP URL’lerini otomatik olarak ayıklayacak. Söz konusu özelliği, MacStories editörü Federico Viticci ortaya çıkardı.

Google’ın AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) platformu, daha sade ve daha hızlı yüklenen web sayfaları için bir standart niteliği taşıyor. Google söz konusu platformu destekleyen web sayfalarını arama sonuçlarında da öne taşıyor. Ancak yayıncıların AMP konusundaki duygu ve düşüncelerinin biraz karışık olduğu söylenebilir.

Bazı AMP bağlantıları, paylaşım için orijinal URL’yi çekebilmek için bir alan sağlıyor. Ancak bazılarında da doğrudan direkt URL gönderilmeye çalışıldığında karşı tarafa yine URL’nin AMP versiyonu iletilebiliyor.

Safari iOS 11 ile URL’ler üzerinde daha ince çalışacak

Tüm AMP bağlantılarının standart olmaması ve bağlantıların siteler arasında farklılık göstermesi, Apple’ın işinin zor olduğunu düşündürüyor. Ancak şirketin standart URL’yi ayıklayabilmek adına altyapısal anlamda da bazı çalışmalar yapıyor olması muhtemel görünüyor. Apple’ın insanları orijinal bağlantıları paylaşmaya zorlamasının yayıncıların yararına bir hamle olduğunu da belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER