Teknoloji

OS X 10.11’de Safari Apple TV’ye tam ekranda video gönderimi yapacak, Force Touch geliştiricilere açılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

safari-kisayol-110615

OS X 10.11 El Capitan önümüzdeki sonbaharda yayınlandıktan sonra, bundan böyle video izleme için bir Safari internet tarayıcısı penceresinin tümünü Apple TV’ye yansıtmanız mümkün olacak.

İşletim sisteminin yeni versiyonunun WWDC 2015 açılış konuşması sahnesinde göstermediği yeniliklerden bir tanesi de işletim sisteminin videoları Apple’ın set üstü cihazına göndermesi ve bunları doğal çözünürlükte ve orijinal kalitede oynatması oldu. Bu özellik bir süredir iOS’te sunuluyordu ve Apple şimdi bu esnekliği Mac’e de getiriyor.

Google’ın yurt dışında 35 dolara satılan HDMI çubuğu Chromecast’e sürekli yeni özellikler eklediği ve giderek daha fazla iOS uygulamasını da desteklemeye başladığı bir ortamda Apple’ın karşı hamleler yapmaması beklenemezdi.

Bu arada WWDC açılış konuşması sırasında bahsedilmeyen bir başka ilgi çekici özellik de ForceTouch ve en son model MacBook bilgisayarda bulunan basınç hassasiyetli izleme dörtgenleriyle ilgili. Web geliştiricileri kullanıcının Force Touch izleme dörtgenine uyguladıkları basınca göre farklı aksiyonlar tanımlayabilecek. Bunun ne gibi işlevlerle sonuçlanabileceği geliştiricilerin yaratıcılığıyla da doğru orantılı gibi görünüyor.

Eğer Apple’ın El Capitan’ın final sürümünü yayınlayacağı sonbaharı beklemek istemiyorsanız, Apple’ın herkese açık beta programına kayıt yaptırabilir ve gelecek ay içinde El Capitan’ın beta sürümünü indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER