Manşetler

Safari 5 bu akşamki WWDC 2010 açılış etkinliğinde tanıtılacak mı?

MacGeneration adlı bir Fransız blogda yer alan habere bakacak olursak, Apple’ın bu akşam düzenlenecek olan WWDC 2010 açılış konferansında Safari’nin “versiyon 5” olarak adlandırılan yeni sürümünün tanıtılmasını bekleyebiliriz. Sitenin edindiği bilgilere göre yeni Safari’de birkaç değişiklikten daha fazlası sunulacak.

Yeni sürümde mevcut arama motoru seçenekleri Google ve Yahoo’nun yanı sıra Bing’in de bir seçenek olarak sunulması bekleniyor. “Safari Reader” adlı yeni bir işlev sayesinde RSS beslemelerini daha iyi ve kolay bir şekilde takip etmek mümkün olacak. JavaScript performansının yüzde 25 oranında arttırıldığı bu sürümde DNS ön yükleme özelliği, geliştirilmiş HTML5 desteği, yeni geliştirici araçları da yenilikler arasında yer alıyor.

Güncellemeyle birlikte Windows PC’lerde donanım hızlandırma desteği eklenmiş olacak. “Smart Address Field” ya da “Akıllı Adres Alanı” olarak adlandırabileceğimiz özellikle web adresleri otomatik olarak tamamlanacak. Birtakım küçük düzenlemelerden bahsetmemize gerek yoktur. Öte yandan Snow Leopard 10.6.4 için de daha önce dillendirilen bazı ufak sorunların çözülmesi bekleniyor.

Bakalım bu akşam Safari 5 ile tanışacak mıyız? Cevap için akşam saat 8’de Teknoblog’da buluşalım.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER