Teknoloji

Safari 14 macOS Catalina ve Mojave için yayınlandı

safari 14 macos big sur
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın en yeni internet tarayıcısı sürümü olan Safari 14, macOS Catalina, Mojave ve High Sierra’da kullanıcılarla buluşmaya başladı. Tarayıcının sekmelerini iyileştiren Safari 14, gizlilik raporu özelliğini sunuyor. Buna ek olarak, kullanıcıların başlangıç sayfalarını kişiselleştirmeleri için yeni seçenekler de Safari 14’le birlikte geliyor.

Safari 14’ü indirmek için Sistem Tercihleri uygulamasına gitmek ve ardından da “Yazılım Güncellemesi” yazısına tıklamak gerekiyor.

Safari 14’ün getirdiği yenilikler arasında sekme yönetiminde yapılan iyileştirmeler öne çıkıyor. Sekmeler yer bakımından daha efektif hâle gelecek şekilde yenilenirken, artık her sayfanın ikonunu sekme üzerinde görmek mümkün oluyor. Buna ek olarak, imleç sekmenin üzerine geldiğinde o sekmede açık olan web sayfasının ön izlemesi gösteriliyor.

Yenilenen başlangıç sayfasında kullanıcılar kendi arka planları ve bağlantılarıyla kişiselleştirme yapabiliyor. Gizlilik Raporu ise tarayıcının engellediği siteler arası takipçileri gösteriyor. Safari 14’le birlikte Adobe Flash desteğinin sonlandırıldığını belirtmekte fayda var.

Yeni Safari 14 özelliklerinden bazılarının çalışması için macOS Big Sur‘un yüklü olması gerekiyor. Bu özellikler arasında başı 4K HDR video oynatma ve tarayıcının yerleşik çeviri özelliği çekiyor.

İLGİLİ HABERLER