Teknoloji

Galaxy S23 Ultra Snapdragon 8 Gen 2 ile testten geçti

galaxy s23 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S23’ün Geekbench’in veri tabanında boy göstermesinden kısa bir süre sonra S23 Ultra da aynı veri tabanında görüldü. SM-S918U model numarasını taşıyan telefonun kalbinde “kalama” kod adlı, 1+2+2+3 çekirdek dağılımına sahip ana çekirdeği 3.36 GHz olan bir işlemcinin bulunduğu test sonucunun dikkat çeken unsur oluyor.

Geçmiş dedikodular ışığında değerlendirildiğinde bu işlemcinin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 olduğu anlaşılıyor. Bu işlemci, SM-S911U model numarasıyla Geekbench’in kayıtlarında boy gösteren Samsung Galaxy S23’te de mevcuttu.

Test cihazı tek çekirdek performansıyla 1521, çoklu çekirdek performansıyla da 4689 puan alıyor. Bunların oldukça etkileyici puanlar olduğu rahatlıkla söylenebilir. Örneğin, Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili Galaxy S22 Ultra Geekbench’in benchmark testinden sırasıyla 1200 ve 3200 puan almıştı.

galaxy s23 ultraSonuç sayfası, test edilen S23 Ultra’da 8 GB RAM’in olduğunu gösteriyor. Bu da telefonun piyasaya çıkacak versiyonlarında en az 12 GB RAM’in bulunması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Android 13 ve One UI 5 de test sonucunun gösterdikleri arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy S23 Ultra ve serideki diğer telefonların Exynos işlemcili versiyonlarının çıkıp çıkmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. İlk çıkan haberlerde Samsung’un sadece Qualcomm işlemciye yer vereceği söylense de, son zamanlarda Exynos ihtimalinin yeniden masada olduğu belirtiliyor. Bu iddiaların hangisinin doğru olduğunu görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor. Samsung Galaxy S23 serisi için resmi duyurunun 2023’ün ilk çeyreğinde yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu üç aylık dönem içinde hangi tarihin seçileceği ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER