Teknoloji

S Pen Fold Edition katlanmayan telefonlarda kullanılamıyor

galaxy z fold 3 ön inceleme s pen edition

Galaxy Z Fold 3, Samsung’un S Pen destekli ilk katlanabilir ekranlı telefonu olarak geçtiğimiz hafta resmiyet kazanmıştı. Ancak bu telefonda sadece S Pen Pro ve S Pen Fold Edition kalemler kullanılabiliyor.

Eski S Pen’lerin Z Fold 3’te kullanılamayacağı geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Görünen o ki, benzer bir durum yeni kalemlerden biri için de geçerli olacak. S Pen Fold Edition’ın Galaxy S21 Ultra’da kullanılamayacağı belirtildi.

Telefonun kalemi algıladığı, ancak buna rağmen kalemin düzgün şekilde çalışmadığı ifade edildi. Verilen bilgilere göre, S Pen Fold Edition’ın S21 Ultra’da kullanmayı deneyenler sürekli olarak silgi moduyla karşılaşıyor.

S Pen Pro’yu Z Fold 3’te kullanırken de bu kalemi katlanabilir moda geçirmek gerekiyor. S21 Ultra tarafındaki sorunun bir yazılım güncellemesiyle çözülüp çözülmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

S Pen Fold Edition ile ilgili bu durum, Galaxy Z Fold 3 dışında S Pen uyumlu başka cihazlara da sahip olanlar için S Pen Pro’yu daha uygun bir seçenek hâline getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER