Rusya iPhone‘un resmi kurumlarda görevli bazı çalışanlarca kullanımına yasak getirdi. Söz konusu kararın ülkede 7 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek başkanlık seçimi nedeniyle alındığı belirtildi. Reuters’ın haberine göre, bu karar iPhone’ların “Batı ülkelerinin istihbarat müdahalelerine açık olması” nedeniyle alındı.
Rus gazetesi Kommersant’ın haberi ise yasağın kapsamı konusunda daha net bir fikir edinmeyi sağlıyor. Haberde kararın seçimlere hazırlık sürecinde görev yapan çalışanlar için geçerli olduğu belirtildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir numaralı yardımcısı olan Sergey Kiriyenko, iç siyasetle ilgili görevleri olan memurların 1 Nisan’a kadar iPhone’larını kullanmayı bırakmalarını istedi. Kremlin’in iPhone’ların yerine farklı işletim sistemleriyle çalışan cihazlar tedarik edeceği belirtildi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple iPhone 18 takvimini değiştiriyor, standart model gecikecek

Apple, ödemesi geciken iPhone’ları yazılımla kısıtlayabilir

Apple şimdiye kadarki en büyük ekranlı iPhone’u hazırlıyor olabilir

iPhone 20 Pro Max için 6000 mAh batarya ve gizli Face ID iddiası

Apple, iOS 27 Genel Beta 2 ile Liquid Glass’ı değiştirdi
Toplantı sırasında bir yetkilinin katılanlara “iPhone kullanmaya son. Ya atın, ya da çocuklara verin. Herkes bunu mart ayı bitmeden yapsın” şeklinde konuştuğu da verilen bilgiler arasında yer alıyor.
Rusya iPhone dışında Android telefonların da resmi işlerde kullanımını istemiyor
Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Akıllı telefonlar resmi işler için kullanılmamalıdır. Hangi işletim sistemine sahip olursa olsun – Android veya iOS – herhangi bir akıllı telefonun oldukça şeffaf bir mekanizması vardır. Doğal olarak, resmi amaçlar için kullanılmazlar.”
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Rusya iPhone kullanımına sınırlı bir yasak getirse de, Apple’ın Rusya’ya yönelik yaptırımının daha ağır olduğunu belirtmek gerekiyor. Cupertino merkezli şirket, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ürünlerinin ülkede satışını yasaklamıştı.
En İyi iPhone Kılıfları
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


