Teknoloji

Rusya güvenli selfie kampanyası başlattı

rusya-selfie-080715

YouTube’da Rusya’da kaydedilen gösterge kamerası veya parkur videolarını izleyenler ülkedeki insanların limitleri nasıl zorladığına aşinadırlar. Ruslar benzer bir yaklaşımı selfie çekerken de sergiliyor. Rusya’da son bir yıllık dönemde mükemmel selfie karesini yakalamak isteyen ”en az” 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 100 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bu durum üstüne harekete geçen Rus hükümeti, güvenli selfie çekimi için bazı kurallar yayınladı. Söz konusu kurallarda Rusya’da yaşayanlara silahlarla, vahşi hayvanlarla birlikte poz vermemeleri ve çatı, demiryolu gbi yerlerde fotoğraf çekmeye çalışmamaları tavsiye ediliyor.

21 yaşındaki bir genç kızın geçtiğimiz mayıs ayında ateşli bir sliahla selfie çekerlen silahın patlaması sonucunda hayatını kaybetmişti. The Guardian’da yer alan habere göre, Rus hükümeti bu olayın ardından güvenli selfie çekimi için bir dizi önlem yayınlamaya karar verdi.

Rus hükümeti tarafından yayınlanan talimatnamede ilginç bir olaydan da bahsediliyor. İki genç adamın bir selfie karesi için bir el bombasının pimini çektiğini açıklayan hükümet, bu maceradan geriye sadece fotoğrafın kaldığını belirtti. Alınan önlemlerin Rus halkını selfie çekerken limitleri zorlamaktan alıkoyup koymayacağı zamanla görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER