Teknoloji

Rusya Google’ı pazardaki konumunu kötüye kullandığı için suçlu buldu

rekabet kurumu google

google-yeni-logo-150915

Google, Rusya pazarındaki hakim pozisyonunu kötüye kullandığı için ülkedeki rekabeti düzenleyici kurum tarafından suçlu bulundu. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Rus rekabet kurumu Google’ın Android işletim sistemiyle birlikte kendi uygulamalarını sunarak insanları kendi servislerini kullanmaya teşvik ettiğini ve üçüncü tarafların servislerini arka plana ittiğini düşünüyor.

Yandex gibi şirketlerden gelen talepler üzerine inceleme başlatan Rus rekabet kurumu, kararına ilişkin detayları iki hafta içinde kamuoyuyla paylaşacak.

Gerekçeli kararın yayınlanmasının ardından Rusya’nın Google’a ceza verebileceği veya şirketten pratiklerini değiştirmesini isteyebileceği belirtiliyor. Gerekçeli karar henüz Google’a ulaşmadığı için arama devinden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Son yıllarda Google’ın başı tekel soruşturmaları nedeniyle epey ağrıyor. Rusya’da yürütülen soruşturmanın Avrupa Birliği bünyesinde yürütülen soruşturmalardan biriyle aynı yapıda olduğunu belirtmek gerekiyor. Bunlara ek olarak, halihazırda Hindistan da Google’ı pazardaki güçlü konumunu suistimal ettiği gerekçesiyle mercek altına almış durumda. ABD’de benzer endişeler gündeme gelse de, bu endişeler diğer ülkelerde olduğu kadar ciddiye alınmamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER