Teknoloji

Rusya uzay turizmine devam edecek

rusya soyuz roketi

Rusya, 2001’den bu yana yedi turisti uzaya götürmüştü. Bu sayı önümüzdeki dönemde artacak gibi görünüyor. Ülkenin uzay ajansı Roscosmos tarafından yapılan açıklamaya göre, Space Adventures ile yapılan anlaşma çerçevesinde iki “uzay uçuşu katılımcısı” 2021’in sonlarında Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürülecek.

Uzay turistlerinin taşıması Soyuz roketiyle yapılacak ve seyahat süresi mümkün olduğunca kısa tutulacak. Roscosmos yeni uzay turistlerinin adını açıklamasa da, yolcularının banka hesaplarının fazlasıyla yüklü olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Roscosmos, uzay turizmindeki motivasyonunu açıklama konusunda çekingen davranmıyor. Yolcuların Rusya’nın uzay programına maddi katkı sağladığı belirtilirken, bu maddi katkının da Soyuz roketlerinin geliştirilmesinde kullanıldığı belirtildi. Bu tarz seyahatlerin gelecek uzay programlarının desteklenmesine yönelik bir halkla ilişkiler çalışması olduğu da rahatlıkla söylenebilir.

Rusya ve Roscosmos şimdiye kadar uzay turizminde bir tür tekel olsa da, 2021 itibarıyla bu durum değişmiş olacak. Virgin Galactic gibi özel şirketler de cüzdanı şişkin yolcuları uzaya götürmeye başlayacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde uzay yolculuğunun eskisi kadar ayrıcalıklı olmaması ihtimaller arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER