Teknoloji

Rus siber korsanların Barack Obama’ya ait bazı e-postaları okuduğu iddia ediliyor

Barack Obama

Geçtiğimiz yıl Beyaz Saray’ın bilgisayar sistemlerinde meydana gelen bir açık esnasında Rus siber korsanların, ABD Başkanı Barack Obama’ya ait bazı e-posta mesajlarını okuduğu öne sürüldü. Korsanların gizli olmayan ağlara sızmayı başardığı, ancak gizli ağlara erişemedikleri belirtilirken; Obama’nın BlackBerry’sindeki trafiği kontrol eden sunucularda bir açık yaşanmadığının da altı çizildi.

Soruşturmayı yakından takip eden resmi yetkililer, açıktan gizli olmayan ağlar üzerinden iletişim kuran Beyaz Saray çalışanlarının etkilendiğini dile getirdiler. Başkan Barack Obama’nın kişisel hesabındaki e-postaların açıktan etkilenmediğini vurgulanırken, Obama ile bağlantılı mesajların ABD Başkanı’nın iletişime geçtiği kişiler üzerinden ortaya çıktığını ifade edildi.

Beyaz Saray sürekli olarak siber saldırılara maruz kalsa da, geçtiğimiz yıl yaşanan siber saldırının oldukça gelişmiş bir yapıda olduğu belirtildi. Saldırıda Rus siber korsanların eline geçen e-postalarda hassas bilgiler olup olmadığı ise açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER