Teknoloji

Rupert Murdoch: “MySpace işini berbat ettik, pahalı dersler aldık”

News Corp. bundan birkaç yıl önce MySpace’i 580 milyon dolar gibi, o zamana göre yüksek bir para karşılığında satın almıştı. 2005 yılında gerçekleşen bu satın alma sırasında Twitter henüz doğmamıştı, Facebook ise üniversite kampüsleri içinde yayılmaktaydı. Yani, MySpace için büyümek adına uygun bir ortam vardı. Zaten o zamanlar liderdi ve bu elde ettiği momentumun üstüne daha fazlasını koyma şansı vardı.

Ne var ki, olmadı. News Corp. MySpace’i düzgün bir şekilde yönetmeyi başaramadı. Değeri giderek yükselen Facebook karşısında MySpace sahip olduğu potansiyeli kullanamadı ve genellikle müzisyenlerin kullanmakta olduğu niş bir sosyal ağ sitesine dönüşmeye başladı. En sonunda News Corp. bu servisi 35 milyon dolara, aldığının çok daha düşük bir değerine satmak zorunda kaldı.

Murdoch, bu MySpace macerasından çok şey öğrendiğini, ironik bir şekilde, Twitter üzerinden geçtiği mesajla paylaştı. Mesajın Türkçe tercümesini aşağıdaki gibi yapabiliriz.

MySpace hakkında çok soru ve şaka var. Cevap basit – mümkün olan her açıdan berbat ettik, bir sürü değerli ve pahalı ders aldık.

Murdoch ve ekibi, pahalı yoldan elde ettikleri deneyimler karşısında bir daha sosyal medya işine girmeye tövbe mi etti, yoksa mümkün olan ilk fırsatta yeni bir şans daha mı deneyecek? Bunu zamanla göreceğiz.

İlgili – Twitter (@rupertmurdoch)

İLGİLİ HABERLER