Teknoloji

Runtastic’ten uyku takibi için yeni uygulama: Sleep Better

runtastic-sleep-better-071114

Aktivite takibi konusunda en gelişmiş mobil platformlardan biri konumunda olan Runtastic, şimdi de geceleri iyi uyumaları için mobil cihaz sahiplerinin yardımına koşuyor. iOS ve Android için Sleep Better adını taşıyan bir uygulama yayınlayan şirket, uygulamayı indirenlere rüya analizi, akıllı alarm ve uyku düzenini takip etmek için araçlar sunuyor. Runtastic Sleep Better iOS 8’in HealthKit platformuyla entegre biçimde çalışıyor.

Uygulamayı kullanmak ise oldukça kolay. Kullanıcılar başlarını yastığa koymadan önce akıllı alarmı aktivite ederek cihazlarını yastıklarının yanına koyuyor. Sleep Better kullanıcıyı uyandırmak için uygun olan optimal zamana kendisi karar veriyor. Kullanıcı uyandıktan sonra ise Sleep Better, kullanıcıya kendisini nasıl hissettiğini ve nasıl rüyalar gördüğünü soruyor. İsteyenler geceye ait düşüncelerini bir not olarak da Sleep Better’da kaydedebiliyor. Uygulama derin uyku süresi ve uyku verimliliği gibi bilgileri de gösterebiliyor. Sleep Better’dan maksimum verimi almak isteyenlerin kafein tüketimi, stres seviyesi gibi değerlerini uygulamaya girmeleri isteniyor. Böylelikle Sleep Better geceyi daha iyi analiz edebiliyor.

Runtastic giderek büyüyen bir pazara sağlam bir giriş yapıyor. Sleep Better özellikle analiz konusunda oldukça etkileyici bir performans sergilese de, kullanıcıların daha iyi uyuması konusunda somut bir eylemde bulunduğunu söylemek pek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER